anglrs blue new

  • Register

                

 

Official partner

Καλαμαριέρες με κόκκινο φως led

Του Δημήτρη Σφαλτού


Το ψάρεμα των καλαμαριών την εποχή που διανύουμε, απαιτεί προσεκτικά επιλεγμένο εξοπλισμό, διότι η αυξημένη αλίευσή τους τα έχει κάνει ιδιαίτερα δύστροπα. Από την Mega έχουμε επιλέξει να σας παρουσιάσουμε εξειδικευμένες καλαμαριέρες ,που διαθέτουν φωτάκι led, το οποίο αναβοσβήνει μόλις έρθει σε επαφή με το θαλασσινό νερό, προσελκύοντας τα καλαμάρια από μακρινές αποστάσεις.

 Όπως είναι γνωστό, τα καλαμάρια έλκονται από τεχνητά υλικά με κίνηση που εκπέμπουν φως, ιδιαίτερα τις ημέρες με συννεφιά και σε ψάρεμα σε βαθιά και θολά νερά. Συγκεκριμένα, το κόκκινο φως από μελέτες έχει δείξει αυξημένα αποτελέσματα στην αλίευση των καλαμαριών σε αυτές τις συνθήκες.

www.carp-matchfishing.gr / Τα πάντα για το ψάρεμα σε γλυκά νερά και θάλασσα, τεχνικές carp, spinning, match fishing, eging.

Η εταιρία Mega έχει προσαρμόσει στις καλαμαριέρες της ένα κόκκινο φως

τύπου led, το οποίο έχει μεγάλη αυτονομία και διάρκεια ζωής, αναβοσβήνει ανά δευτερόλεπτο, ενώ είναι απολύτως στεγανό. Πέρα από την συγκεκριμένη καινοτομία , οι καλαμαριέρες της Mega διαθέτουν πυκνή πλέξη εξωτερικού πανιού, δύο στεφάνια από αρπάδια, και εξωτερικό αεροδυναμικό μολύβι.

 

Κυκλοφορούνε σε βάρος 2,5 egi και σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων , όπως ροζ, πορτοκαλί, μπλε, κίτρινο και πράσινο. Έχουνε οβάλ κυλινδρικό σχήμα κεφαλιού και στην άκρη του διαθέτουνε ένα στριφτάρι , για να δένονται πάνω στην παραμάνα του παράμαλου. Η ποιότητα κατασκευής είναι αρκετά προσεγμένη, εάν σκεφτούμε ότι είναι απόλυτα οικονομικές και προσιτές για τον καθένα μας.


ΤΕΣΤ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ


Τα κύρια χρώματα που δοκιμάσαμε σε ψάρεμα καλαμαριών που πραγματοποιήσαμε , ήταν το μπλε και το κίτρινο. Οι καλαμαριέρες ήταν σε νούμερο 2,5 egi size, με βάρος περίπου 10 γραμμάρια. Το μέγεθος αυτό πολλές φορές έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα σε πολυψαρεμένα μέρη, όπου υπάρχει αρκετός γόνος ψαριών.

www.carp-matchfishing.gr / Τα πάντα για το ψάρεμα σε γλυκά νερά και θάλασσα, τεχνικές carp, spinning, match fishing, eging.

Οι καλαμαριέρες της Mega έχουν μέτριο βαθμό βύθισης, περίπου 6 δευτερόλεπτα ανά μέτρο. Έτσι κρίνονται ιδανικές για μέτριου βάθους νερών, αφού ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο σκαλώματος. Μπορούνε βέβαια να ψαρευτούνε και σε βαθύτερα νερά, απλά θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος να βυθιστούνε. Το σχήμα του κεφαλιού με τα τινάγματα του καλαμιού, βοηθά να γίνονται απότομες κινήσεις δεξιά και αριστερά προσομοιάζοντας την κίνηση ενός τρομαγμένου ψαριού.

www.carp-matchfishing.gr / Τα πάντα για το ψάρεμα σε γλυκά νερά και θάλασσα, τεχνικές carp, spinning, match fishing, eging.


Το κόκκινο led ενεργοποιείται με την επαφή της καλαμαριέρας στο νερό και παραμένει ενεργό, ακόμη και εάν την βγάλουμε έξω από το νερό. Το πανί κρατάει την υγρασία του νερού , δημιουργώντας ηλεκτρικό σώμα για να ενεργοποιείται το led. Η καλαμαριέρα έχει δύο μικρές εσωτερικές μπαταρίες, το κόκκινο εσωτερικό led , και το όλο σύστημα βγάζει δύο μικρά ηλεκτρόδια δεξιά και αριστερά στο σώμα της. Με την επαφή με το θαλασσινό νερό (που είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού) τα δύο άκρα ηλεκτρόδια κάνουνε σώμα, ενεργοποιώντας το led που αναβοσβήνει σαν φλας.

www.carp-matchfishing.gr / Τα πάντα για το ψάρεμα σε γλυκά νερά και θάλασσα, τεχνικές carp, spinning, match fishing, eging.


Το κόκκινο φως όπως είδαμε εκτιμάται δεόντως από τα καλαμάρια, τα οποία έλκονται από μεγάλες αποστάσεις. Στα μάτια τους βλέπουν έναν οργανισμό με βιοφωτισμό, και αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο ατού. Εμείς δοκιμάσαμε σε διάφορες περιοχές τις καλαμαριέρες και αποκομίσαμε θετικά συμπεράσματα για την χρήση τους. Μεγάλα καλαμάρια αγκιστρώθηκαν πάνω στα αρπάδια τους και βγήκαν έξω σε ψαρέματα από την ακτή ,με ευκολία.

www.carp-matchfishing.gr / Τα πάντα για το ψάρεμα σε γλυκά νερά και θάλασσα, τεχνικές carp, spinning, match fishing, eging.

Εκεί που είχαμε τα πιο αποδοτικά αποτελέσματα , ήταν σε νυχτερινά ψαρέματα, σε σκοτεινά βαθιά νερά ,σε απότομους κάβους και σε βαθιούς τεχνητούς λιμενοβραχίονες. Θα θέλαμε βέβαια να δοκιμάσουμε τις συγκεκριμένες καλαμαριέρες σε ψαρέματα από βάρκα http://www.carp-matchfishing.gr/dokimes-exoplismou/domimes-eging/151-kalamarieres-me-kokkino-fos-led-apo-thn-mega

Statistics

Εμφανίσεις Άρθρων
313022

Search


tracer club

tracer adventure greysm
 

Best photos of month

  thumb sinagrida

Best video of month

  

 

Best anglers of month

547357 2

All about rubber

mpenos

tracer repair shoes

tracer boots logosm

Repair jackets

72607718655-jacket-mocha

motorent

tracer adventure club

 

facetracersm

Action Cam τηλεχειριστήριο

 

old tracer club

tracer new logo sm
 

Εγγλέζικο ψάρεμα

 

fisherman 001s

Guests Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 73 επισκέπτες και κανένα μέλος

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του anglers.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link. Απαγορεύεται η συστηματική αναδημοσίευση.

 

Powered by   tracer new logo sm